Fit worden en fit zijn is voor iedereen belangrijk. Zeker nu er steeds meer mensen met overgewicht zijn. Tijdens de corona crisis zijn veel mensen ook enorm aangenomen, de zogenaamde corona kilo’s.
Fit worden is niet altijd nodig om af te vallen en een gezondere levensstijl na te streven. Soms is het onderdeel van een revalidatie na een ongeluk of ziekte. Fit worden bestaat dan uit een mix van de juiste voeding en bewegen.
Steeds meer mensen worden zich bewust van een gezonde levensstijl en sporten weer nadat de sportscholen lange tijd dicht waren door het coronavirus. Daarnaast is gezonde voeding van groot belang om weer fit te worden.
Fit worden na ziekte of operatie
Ziek zijn sloopt het lichaam. Het kan gaat om een tijdelijke ziekte zoals griep of corona. Wij worden dan vrij snel weer fit als de ziekte na enkele weken voorbij is en wij weer gezond gaan eten en meer gaan sporten door te wandelen of weer naar de sportschool te gaan.
Soms duurt een ziekte langer of dient er een operatie te volgen. Fit worden duurt dan een stuk langer. Na een operatie moeten mensen vaak lang revalideren. Een revalidatiearts zorgt er dan samen met een fysiotherapeut en diëtist voor dat u weer gezond wordt door een mix van bewegen en energie en eiwitrijke voeding.
Fit worden na een ongeluk met letsel
In Nederland gebeuren dagelijks aanrijdingen en bedrijfsongevallen. Als hierbij letsel opgelopen wordt, dan schakelt men vaak een specialist in om de letselschade te claimen. Bijvoorbeeld een letselschade advocaat in Amsterdam na een ongeluk in Amsterdam.
Onderdeel van een letselschadevergoeding zijn vaak kosten van een revalidatietraject. Deze trajecten worden aangeboden door ziekenhuizen, maar ook door privé- klinieken en kosten veel geld.
Na een ongeval zal revalidatie gericht zijn op herstel. Dit betekent vaak weer leren lopen of leren omgaan met de klachten. Soms kan een letselschade slachtoffer weer zo fit worden als vroeger. Een goede letselschade advocaat in Rotterdam zal ervoor zorgen dat u in Rotterdam een dergelijk revalidatietraject aangeboden krijgt door de letselschade verzekering van de aansprakelijke partij.
Soms is een revalidatietraject niet genoeg om weer fit te worden. Dit is met name het geval bij nekletsel. Bij dit letsel, ook wel een whiplash genoemd, kunnen klachten lang aanhouden en zelfs chronisch worden. Een whiplash is een van de meest voorkomende letsels als gevolg van een aanrijding.
Vroeger werd er alleen een revalidatietraject aangeboden bij een whiplash. Tegenwoordig kan een letselschade slachtoffer in aanmerking komen voor lessen van een personal trainer. Een gespecialiseerde personal trainer traint hierbij specifiek op de nek. Dit kan zeker bijdragen om weer fit te worden.
Alle kosten die door een ongeluk gemaakt worden dienen vergoed te worden door de letselschade verzekeraar van de persoon die het letsel heeft veroorzaakt. Dus ook de kosten voor een revalidatietraject of personal trainer.
Fit worden is dus voor veel mensen in diverse situaties van groot belang. Maar zeker na een ongeval is er veel nodig om weer zo fit te worden als voor het ongeval.